STAGE NOVO TYPO

Mijn stage was heel gevarieerd. Ik heb op drie verschillende beurzen gestaan, een workshop gegeven, de werkplaats in gegaan, digitaal ontwerp gemaakt, een nieuw product ontwikkeld, producten gefotografeerd en zelf inkt gemaakt.

Ik heb stage gelopen bij Novo Typo dit is een (typo)grafische ontwerpstudio. De eigenaar van de studio is Mark van Wageningen. Ze proberen als studio zelfvoorzienend te worden en al hun werk te produceren in de ring van Amsterdam.

Mijn stage heeft voor een groot deel bestaan uit voorbereidingen voor Dutch Design Week. Het idee was om een soort pakketje te maken om zelf gele inkt te maken.

Ik ben begonnen met het ontwerpen van de wikkel. Ik ben digitaal begonnen, maar ik ben snel veel dingen gaan printen zodat ik beter kon beoordelen of het werkte.

Ik vond het erg leuk om de werkplaats in te gaan en handmatig te drukken. Omdat het handwerk is, is het resultaat altijd verrassend.

Ook ben ik dit proces en het uiteindelijke product gaan vastleggen. Dit moest er verzorgd en goed uitzien, omdat het proces net zo belangrijk was als het eindwerk.Tijdens mijn stage heb ik ook veel geoefend met de Adobe programma’s. Ik merkte dat ik misschien minder ervaring heb met de programma’s dan anderen, maar dingen snel oppak door met de programma’s te werken.

Ik heb bijvoorbeeld het uitgebreide proces van papier maken samengevat en overzichtelijk gemaakt in een infographic. Ook heb ik samen gewerkt met een klant en ontwerpen gemaakt voor honing potjes. Die ook echt zijn bedrukt met mijn ontwerp. 
Tijdens mijn stage kreeg ik de opdracht om van avocadopitten ink te maken.

Bij mijn onderzoek kreeg ik alleen maar resultaten van inkt op waterbasis. Maar omdat Mark er mee wilde drukken, wilde hij het op oliebasis hebben.

Ik ben daarom maar zelf gewoon wat gaan proberen. Ik ben de pit zo fijn mogelijk gaan maken en dit met olie gaan mengen. Dit ging eigenlijk best goed en ik ben gaan experimenteren met het drukken van vormen, tekst, de dikte van het inkt en de hoogte van het papier.